Yangın Merdiveni Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Bu baplar, özellikle yangının çabucak yayıldığı alanlarda kullanılır ve oda sineindeki insanların yamanın etkilerinden korunmasına yardımcı olabilir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Binanın bâtıninden bayağıya yakın inen betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak mimarida olmalıdır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin doğru dürüst şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı karınin Yangın Çıkış Kapısı insanların dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedili perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamlık kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Evgin Yangın Yangın Kapısı Bapsı’nda yangın baplarımız, asayiş ve konulevselliklerini zait erdemli birinci sınıf aksesuarlarla omuz omuza gelir. İşte yangın bapsı aksesuarlarımız: 

Yangın bapları, hem yaşam kurtarıcı hem de mülk koruyucudur. Yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engelleyerek kişilere tahliye yürekin henüz ziyade ahit sağlamlar. Hassaten, yangının binada henüz bir küme yayılmasını önleyerek mülk hasarını azaltır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden zait kişioğlu yaşıyor ise yangın bapsı gidiş tarafüne yakın açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Duman intikalini engelleyecek yangın kapısı şekilde üretilirler. Tütün sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Hatta hiç katlı bünyelarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Biröte yerde karşınıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylelikle yangın durumlarında kendimizi ve tarafımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Bu tür strüktürların her birinde en azca 2 müstakil kaçış merdiveni ya da ayrıksı çışitalar esenlanacaktır.

Report this wiki page